Retourbeleid

COVID melding!

I.V.M met het corona virus zijn de levertijden helaas vertraagd dit komt door de beperkte pakketservice. Door deze omstandigheden bedraagt de levertijd gemiddeld 10 tot 16 werkdagen.

Altijd GRATIS Verzending

Wij nemen de verzendkosten van iedere bestelling voor eigen rekening. Al onze producten worden 100% GRATIS bij jou thuis afgeleverd, er is geen minimale bestelbedrag voor nodig.

*Met uitzondering op GRATIS producten*

*Wij garanderen geen levertijden deze zijn geschat*

Bedenktijd/retour

Het kan wel eens voorkomen dat u een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom u de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, u heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.

U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 7,25 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via customerservice@quali-tap.com. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.

Retourneren in 3 simpele stappen

Stap 1: Vul het Retourformulier in

Stap 2: Stuur je Bestelling op

Stuur je bestelling met het ingevulde retourformulier op naar het adres op het retourformulier. Zorg dat het pakketje is voorzien van een track en trace code. Als zender ben jij verantwoordelijk, wij willen misverstanden voorkomen.

Stap 3: Ontvang het aankoop bedrag

Als wij het retour pakket ontvangen. Zorgen wij ervoor dat het aankoop bedrag binnen 5 werkdagen op je bankrekening staat.

*De kosten voor het retouren zijn voor de klant*

Product ruilen?

Wilt u uw product ruilen? Dat is helemaal geen probleem. U kunt hiervoor contact opnemen met customerservice@quali-tap.com. Wel draagt u zelf de kosten voor terugzending van het product.”

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!

Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen.

Abonneer op onze Nieuwsbrief!

Meld je aan op onze nieuwsvrief voor meer informatie en nieuws!